Sponsors

Chevremont wint topper in de eerste klasse

16 oktober 2023 12:45

Chevremont blijft verrassen. Ook de topper tegen Bsv Limburgia werd winnend afgesloten. Na drie speelrondes was het "de nummer 1 tegen nummer2"

Limburgia begon beter aan de wedstrijd en kwam in de 8e minuut al op voorsprong door een enorme fout in de defensie van Chevremont. Na deze vroege tegenslag ging Chevremont op zoek naar de gelijkmaker en vond deze via het hoofd van, wie anders dan Tim Blattler die een hoekschop bij de tweede paal fraai tegen de touwen kopte: 1-1
Na wat kleine omzettingen kwam Chevremont beter in de wedstrijd maar was het Limburgia dat opnieuw op voorsprong kwam. Een schot van net buiten de zestien plofte in de hoek van het doel:1-2
Alweer moest Chevremont op zoek naar de gelijkmaker. Na een goedlopende aanval werd Daniël Meijer gevloerd door de doelman van Limburgia en de bal ging op de stip. Opnieuw was het Tim Blättler die ditmaal vanaf 11 meter scoorde: 2-2
In een spannend en boeiend voetbalgevecht trok Chevremont de wedstrijd naar zich toe. Nog voor de rust scoorde Tim Blättler zijn derde doelpunt via een fraaie vrije trap en zette clubtopscoorder Calvin Römer de Uiteindelijke eindstand al op Het scorebord door een vrije trap snoeihard in de kruising te schieten.

Na Rust ging Limburgia op zoek naar de aansluitingstreffer maar de uitstekend keepende Twan Roex hield zijn doel in de tweede helft schoon.   Invaller Randy Eberhard ging er met direct Rood van af nadat hij een doorgebroken speler ten val had gebracht. Niet lang erna was het weer 10 tegen 10 nadat een speler van Limburgia zijn tweede gele kaart ontving. Het team uit Brunssum eindige de wedstrijd zelfs met 9 man omdat wederom een speler met 2x geel en dus rood mocht gaan douchen.

Volgende week speelt Chevremont uit bij Sporting Heerlen voor de 2e ronde van de knvb beker. Aftrap in Heerlen is 14.30 uur

foto's: peter Trompetter