Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Jeugdafdeling ook van start: JO19 zegeviert na sensationele comeback

25 augustus 2023 10:45

De meeste jeugdteams zijn inmiddels ook weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo ook de JO19 die afgelopen zondag al verraste met een 3e plaats op het toernooi bij Urmondia. Gisteren stond op sportpark D'r Kaffeberg de eerste "echte krachtmeting" op het programma. vv Hellas werd na een sensationele comeback uiteindelijk met 6-4 verslagen.

In de eerste helft bleef het lang 0-0 en waren beide teams aan elkaar gewaagd. Door persoonlijke fouten kreeg vv Hellas de 0-1 letterlijk cadeau.  De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, na een fraaie aanval en een op maat gegeven voorzet was het Kane Offermans die de 1-1 tegen de touwen kopte.

Na een ongelukkige eigen doelpunt en een dicutabel moment vlak voor rust stond een 1-3 ruststand op het scorebord.

Na rust leek Hellas het duel in het slot te gooien door een fraaie aanval de 1-4  te scoren.  De eerste toeschouwers verlieten al morrend het sportpark.

Deze toeschouwers kregen achteraf spijt van hun vroege vertrek! Chevremont toonde een enorme veerkracht en bleef geloven in zichzelf. het was wederom Kane die na een fraaie actie de aansluitings treffer scoorde. Chevremont voerde de druk nog meer op en Hellas wist niet meer onder de druk uit te komen. Luca Hinzen stond aan het eindstation nadat een snelle balverovering en een bekeken pass van Kenzo Finken de 3-4 aantekende.
De gelijkmaker was een kwestie van tijd en deze viel ook uiteindelijk.  Een inviduele actie van Marlon werd beheerst afgemaakt: 4-4

Chevremont ging op jacht naar meer en uiteindelijk wist Jari Leurs een voorzet van Kane in het doel te werken. Het 'huzaren'stukje kwam van JO16 speler Jason Wigman die op randje zestien de bal schitterend in het doel krulde en daarmee de eindstand op 6-4 bepaalde.

Zaterdag 26 augustus staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Om 13.30 uur komt RKHBS JO19-1 op bezoek op sportpark D'r Kaffeberg.